Liliana Hoxha

Spiritual Journey

paintings

 Pikturat e Liliana Hoxhes

Kopertina

Falenderime të veçanta shkojnë për Palace Hotel & SPA Durrës, sponsor i këtij botimi.
Honorable mention goes to Palace Hotel & SPA Durres, the sponsor of this print.

Në moshën 64 vjeçare, duke befasuar edhe veten, në qershor të 2015 fillon të pikturojë pa asnjë njohuri profesionale drejtpërsëdrejti me vaj në kanavacë, ndaj performon me duar. Nëpërmjet derdhjes së ngjyrës nga gishtat në telajo, ajo arin të shprehet nga thellësitë e shpirtit. Që nga fillimi, qershor 2015 deri në qershor 2016, ajo ka përzgjedhur 150 piktura për albumin e saj të parë.
Liliana Hoxha mbetet natyrë idealiste e kritike edhe në pikturë, e cila është krejtësisht e virgjër e shpirtërore. Veçori autentike është shprehja e botës së brendshme, mendimeve, ideve të saj si dhe fenomeneve të përgjithshme psiko-sociale e deri natyrore nëpërmjet portreteve krejtësisht imagjinare.
Në pikturat e saj gjen çdo fushë të jetës së përditshme e historike, të brendshme e globale, tradicionale e etnografike etj, si dhe çdo epokë, shkollë, modë arti deri dhe trend.

 

In her work, one may find many areas of life characterized by her idealistic and critical thinking. She is inspired by subjects of daily life and historical events, global and personal.
Liliana’s personal touch is her expression of her spiritual life, her thoughts, her ideas, together with a range of psycho-social to natural phenomena all imagined by her. She paints a rather unusual way, using only her hands with oil paint on canvas due to the lack of previous knowledge and schooling.
Touch for her is crucial to transmit her emotions. Starting spontaneously in June 2015 at the age of 64, she comes together with a selection of 150 works for her first album a year later.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Tjeter >>